Wijnproeverij thuis.

Een wijnproeverij op locatie

Ervaar een ontspannen wijnproeverij in een voor u vertrouwde omgeving geheel afgestemd op uw wensen en die van uw gasten. Het is niet alleen gezellig maar ook zeer informatief.

 

U krijgt een variëteit van 9 à 10 verschillende wijnen te proeven uit diverse streken en landen. Geniet van de indrukwekkende veelzijdigheid van de aroma's van onze wijnen.

Uiteraard kunt u de wijnen na afloop bij ons bestellen.


Wijnen kunnen je hart veroveren

In natuurlijke wijnen proef je letterlijk de natuur zoals wijn bedoeld is. Elke wijn heeft zijn eigen karakteristieke eigenschappen, die zo lekker kunnen zijn, dat ze jouw hart veroveren.

Onze wijnen liggen niet zomaar in een winkel. De wijnen hebben een verhaal en dat verhaal vertellen wij u graag. Wijn moet je namelijk proeven voordat je het koopt.

Soms is het even stil..., omdat de wijn zelf al het verhaal vertelt om er daarna vol enthousiasme over praten.


Kies de juiste wijnen

Als je voor een winkelschap staat vol met allerlei wijnen is dat voor de meeste mensen best moeilijk een keuze te maken. Je kunt niet ruiken, proeven en het verhaal achter de wijn wordt niet verteld. Dat is nu het leuke van een wijnproeverij. Je krijgt de wijnen te ruiken, te proeven en het verhaal achter de wijnen wordt verteld.

 

Waarom smaakt de ene Chardonnay anders dan de andere Chardonnay of de ene Pinot Noir anders dan de andere Pinot Noir?

Het is dezelfde druif en toch smaakt het anders. Er zijn vele factoren die invloed hebben op de smaak en kwaliteit van de wijn.

 

Een paar redenen zijn:

  • De bodemsoort
  • Het klimaat
  • Wel of geen houtrijping
  • Verschil in vergistingswijzen

Reden genoeg om een proeverij te ervaren. Reserveer en laat u verrassen door onze heerlijke wijnen.

Wijnen bestellen

Wij kunnen ons voorstellen dat u na het proeven van deze heerlijke natuurlijke wijnen, net zo enthousiast over de wijnen bent geworden als dat wij zijn. Uiteraard kunt u deze wijnen na het proeven bestellen. De wijnen worden dan bij u thuis afgeleverd en u betaald de wijnen pas bij aflevering.


Proeven stap voor stap

In wezen is proeven, van wijn of welk product ook, niets anders dan luisteren naar je zintuigen.

We kunnen het proeven in 4 fases verdelen.

1. De kleur

Kijken is de eerste stap. Hou het glas schuin en controleer of de wijn helder is. Is de wijn licht van kleur of donker van kleur? Blijven er tranige strepen langs de glas rand hangen?

2. De geur

Zelfs als de wijn in de mond is blijven we hem ruiken via de neusholte. Wijn hoort in de eerste plaats  zuiver te geuren.

3. De smaak

De geur geeft al de toonzetting van de wijn aan. Deze wordt gecomplementeerd door een slok. In de mond komen allerlei aanvullende informaties vrij. Hier zegt het iets of de wijn zwaar of licht is, soepel of stug etc.

4. De afdronk

De laatste stap is de nasmaak. Dat zegt iets over de kwaliteit van de wijn. Goede wijnen blijven over het algemeen iets langer hangen.

Algemene indruk

Kenmerkend voor alle goede wijnen is namelijk een juist evenwicht tussen alle elementen. Net als bij muziek moet er sprake zijn van een volledige harmonie.

Mensen zijn niet gelijk. Wat de ene lekker vindt kan de andere niet lekker vinden. Dat zegt niets over de kwaliteit van de wijn. Je kunt proeven dat het een kwaliteitswijn is maar hem persoonlijk niet lekker vinden of juist wel heel lekker.