Wat is een Wijnproeverij?

Een wijnproeverij zou je kunnen omschrijven als een bijeenkomst waar mensen wijn proeven. Het proeven van de wijn als wijnproeverij is net zo oud als de productie van wijn. Vanaf de 14e eeuw werd het wijnproeven meer gestandaardiseerd.

 

Bij het professioneel wijnproeven wordt een formele taal gebruikt om de smaken en geuren van de wijn te beschrijven. Daarbij wordt een wijnbeoordelingssysteem gebruikt, en een gestandaardiseerd proefglas. Het bouquet van de wijn, de viscositeit, de transparantie en de wijze waarop een drank zich aan de mond presenteert, laat zich namelijk in ieder verschillend drinkglas weer anders beoordelen. Ook amateurs kunnen wijnproeven, al dan niet onder leiding. Dan wordt vaak een iets minder formele terminologie gebruikt, en gaat het meer om de persoonlijke waardering van wijn.

 

Tijdens het wijnproeven wordt de wijn in een glas geschonken. De kleur van de wijn wordt beoordeeld, evenals de geur. Vervolgens neemt de proever een slok en laat die in de mond ronddraaien. Ten slotte wordt de wijn uitgespuugd in een kwispedoor. Uiteraard kan je de wijn ook doorslikken.

Tijdens een Wijnproeverij krijg je verschillende wijnen te proeven. De wijnexpert zal bij elke wijn een uitleg geven. Zowel over de wijn zelf als welke spijs er het beste past bij de wijn.

 

Wilt u zelf met familie, vrienden en/of kennissen een wijnproeverij ervaren bij u thuis of op uw locatie? Dan bent u hier op het juiste adres.

Een wijnproeverij op locatie

Contact info

Een Wijnproeverij Op Locatie

 

info@EenWijnproeverijOpLocatie.nl

Tel.  06 44357755

Kantoor:

Lylantse Plein 1

2908 LH Capelle aan den IJssel


KvK 30283210

BTW NL822045710B01

ING Bank: NL46 INGB 0389 8834 17

t.n.v. Praktijk Rode Roos

Sponsoring

Wijn informatie en tips

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze Nieuwsbrief. Ontvang extra kortingen en aanbiedingen die alleen geldig zijn voor ontvangers van onze Nieuwsbrief.

Wij accepteren de cadeaubonnen van:Wij hebben onder andere voor onderstaande bedrijven en instellingen een proeverij, cursus of wijnpsycholoog-dag verzorgt.

De Hypotheker

 

Hockeyclub HCE

 

AkzoNobel

 

Deutsche Bank

 

Speciaal transport

Van Lambalgen

 

CBR

 

Landal Greenparcs

 

Hockeyclub GCHC

 

Gemeente Lelystad

 

Tennisvereniging

 Borger

 

Vakantiepark

De Haeghehorst

Piet Klerkx

Purmerend

 

Bongo


Invent

 

Gemeente Den Haag

 

Westparts

 

Betonrenovatie

Batec

 

Liberty Reserts

 

Gemeente Albrandswaard

 

Cargoliner

 

Waterbouw Kuipers

 

Plaggenmarsch

Tuinmeubelen

 

Hogenboom

vakantieparken

 

Voetbalvereniging DZOH

 

IMATECH

 

Minerva

 

Bouwkundig tekenbureau DTDG