Wat is het doel van een wijnproeverij?

Het doel is u kennis te laten maken met wijnen die de wijnexpert u laat proeven. Over het algemeen zijn dit diverse wijnen. Zover bekent zijn er meer dan 3000 verschillende druivensoorten waar men wijn van maakt. Elke druif heeft zijn eigen karakter en dus smaak. Maar er zijn meer factoren die de smaak van wijn bepalen. De bodem waar de wijn wijnstok of wijnrank groeit. Het land en de klimatologische omstandigheden van het betreffende land heeft grote invloed om de druif. Zo ook de weersomstandigheden tussen de groei en het oogsten van de druiventrossen. Elke wijngaard en wijnmaker heeft zijn eigen geheim om de wijn te maken en dus invloed op de smaak.

Voor een winkelschap staan en dan moeten kiezen uit heel veel verschillende wijnen en jaartallen is dus best lastig. Daarom is het dus erg handig dat je vooraf kunt proeven.

 

Het vooraf proeven voordat je wat afneemt is dus eigenlijk het basis doel van een wijnproeverij. Of het nu is in het buitenland is of in Nederland. Waar je ook wijn kan proeven, bij jou thuis of op een plek waar een wijnproeverij wordt georganiseerd zal men altijd na afloop de wijn kunnen afnemen.

Daarnaast is het natuurlijk ook heel leuk, leerzaam en gezellig.

 

Wilt u zelf met familie, vrienden en/of kennissen een wijnproeverij ervaren bij u thuis of op uw locatie? Dan bent u hier op het juiste adres.